2021 Tapahtumat

Tapahtumakalenteri 2021:

Huom! katso uusimmat koronapäivitykset sivun alaosasta…

Huhtikuu:    Turun Automaation sääntömääräinen vuosikokous

Elokuu:        Kesäpäivät Kuopiossa 6 – 8.8.2021

…….kuu:     Turun Automaation perinteinen kevätristeily. Kevätristeily siirretty loppuvuodelle …

 

Valitettavasti suunniteltuja tapahtumia on jouduttu siirtämään toistuvasti. Alla tilannetietoa matkan varrelta.

Tilanne 13.3.2020:

Huom! Kevätristeily siirtyy syksyyn 2020 yleisötapahtumien järjestämiseen ja matkustamiseen liittyvän koronaohjeistuksen vuoksi.

Tilanne 14.8.2020:

Uhka koronavirusepidemian uudelleen kiihtymisestä on edelleen olemassa. Jos epidemiologinen tilanne Suomessa muuttuu merkittävästi huonompaan suuntaan, voidaan matkustus- ja kokoontumisrajoituksia joutua lisäämään.

Viking Line ilmoittaa nettisivuillaan:
Ajankohtaisia muutoksia palveluissa laivoillamme.
Ravintoloiden, kahviloiden ja baarien aukiolot voivat toistaiseksi poiketa sivuillamme ilmoitetuista. Sama koskee spa-osastoja.

Tilanne 19.10.2020:

THL:n 15.10.2020 raportin mukaan Varsinais-Suomi on epidemian kiihtymisvaiheessa, jonka johdosta Suomen hallitus suosittelee alueellista tai paikallista suositusta yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämisen välttämisestä.

Kaikissa yleisötilaisuuksissa edellytetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen noudattamista. Yleisötilaisuuksien osanottajamäärä rajataan sisätiloissa puoleen normaalista paikkamäärästä.

Julkisten tilojen käytössä täytyy huolehtia siitä, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lisäksi asiakasmäärä sisätiloissa rajataan puoleen normaalista asiakasmäärästä.

Turun Automaatio ry:n hallitus on päättänyt kevätristeily 2020:n siirtämisestä edelleen eteenpäin vuoden 2021 puolelle.

Tilanne 31.12.2020:

Varsinais-Suomi on koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Joulun aikana Varsinais-Suomessa on todettu päivittäin noin 15–40 uutta koronavirustartuntaa. Koronan ilmaantuvuus kahden viikon ajalta on Varsinais-Suomessa laskenut ja on nyt 131 sataatuhatta ihmistä kohden (22.12. vastaava luku oli 182,4).

Kaikkiaan Varsinais-Suomessa on koko epidemian aikana todettu 3 264 koronavirustapausta.

Tartuntoja tulee edelleen perhe- ja lähipiiristä sekä työpaikoilta. Muutamissa hoivakodeissa Varsinais-Suomessa on todettu iso tartuntarypäs. Näihin hoivakoteihin on kohdistettu kaikkien asukkaiden seulontaa ja lisätty turvatoimia.

Vuodenvaihdetta ja muita talven juhlia pitäisi viettää vain oman ydinperheen kesken. Sukukokouksia tai kaverijuhlia ei tule järjestää eikä myöskään kiertää vierailuilla paikasta toiseen.

Tilanne 23.3.2021:

Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Koronatartuntojen määrä kasvaa edelleen.

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 250,8. Edellisellä seurantajaksolla ilmaantuvuusluku oli 226.

Viimeisen kahden viikon aikana Tyksin laboratoriot ovat tutkineet noin 10 500 näytettä viikossa. Positiivisten osuus testatuista on noussut 5,8 prosenttiin.

Kaikki suositukset ovat voimassa koko maakunnan alueella 5.4.2021 saakka.

Lisäksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt seuraavat päätökset:

  • Toimijat velvoitetaan varmistamaan yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. (Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 d). Voimassa 6.3. – 5.4.2021.
  • Aluehallintovirasto määrää asiakastiloja suljettavaksi kahden viikon ajaksi. Päätös koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käyttävät samanaikaisesti yli 50 asiakasta tai osallistujaa. (Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 g). Voimassa 22.3. – 4.4.2021.
  • Päätös rajoittaa peruskoulun oppilaitosten tilojen käyttöä ja sillä toimeenpannaan hallituksen 25.2.2021 tekemää linjausta, jonka mukaisesti perusopetuksen yläluokat siirretään tilapäiseen etäopetukseen. (Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58). Voimassa 8.3. – 28.3.2021. Päätöksen voimassaoloa jatketaan ja päätös on voimassa 29.3. – 5.4.2021.