2021 Tapahtumat

Tapahtumakalenteri 2021:

Huhtikuu:    Turun Automaation sääntömääräinen vuosikokous

Elokuu:        Kesäpäivät Kuopiossa 6 – 8.8.2021

Marraskuu 12-13.11.2021:     Turun Automaation perinteinen kevätristeily.

Viking Grace kutsuu perjantaina 12.11.2021 risteilylle.
Kevätristeily 2020 on siirretty vuoden 2021 lopulle yleisötapahtumien järjestämiseen ja matkustamiseen liittyvän koronaohjeistuksen vuoksi. Jos olet jo maksanut matkan niin maksua ei enää peritä.
Tervetuloa matkalle ”vanhat” ja uudet osallistujat. Lisäpaikkoja on saatu varattua, mutta etuoikeus on jo matkan maksaneilla ja lisäpaikkoja ei ole paljon ole saatavilla.

Tuote-esittelyt:   Murri Oy, Kurt Sibakov
.                             Starline Oy, Päiviö Vuolle

 

 

 

 

 

 

 

 

Huom! katso uusimmat koronapäivitykset sivun alaosasta…

Valitettavasti suunniteltuja tapahtumia on jouduttu siirtämään toistuvasti. Alla tilannetietoa matkan varrelta.

Tilanne 13.3.2020:

Huom! Kevätristeily siirtyy syksyyn 2020 yleisötapahtumien järjestämiseen ja matkustamiseen liittyvän koronaohjeistuksen vuoksi.

Tilanne 14.8.2020:

Uhka koronavirusepidemian uudelleen kiihtymisestä on edelleen olemassa. Jos epidemiologinen tilanne Suomessa muuttuu merkittävästi huonompaan suuntaan, voidaan matkustus- ja kokoontumisrajoituksia joutua lisäämään.

Viking Line ilmoittaa nettisivuillaan:
Ajankohtaisia muutoksia palveluissa laivoillamme.
Ravintoloiden, kahviloiden ja baarien aukiolot voivat toistaiseksi poiketa sivuillamme ilmoitetuista. Sama koskee spa-osastoja.

Tilanne 19.10.2020:

THL:n 15.10.2020 raportin mukaan Varsinais-Suomi on epidemian kiihtymisvaiheessa, jonka johdosta Suomen hallitus suosittelee alueellista tai paikallista suositusta yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämisen välttämisestä.

Kaikissa yleisötilaisuuksissa edellytetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen noudattamista. Yleisötilaisuuksien osanottajamäärä rajataan sisätiloissa puoleen normaalista paikkamäärästä.

Julkisten tilojen käytössä täytyy huolehtia siitä, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lisäksi asiakasmäärä sisätiloissa rajataan puoleen normaalista asiakasmäärästä.

Turun Automaatio ry:n hallitus on päättänyt kevätristeily 2020:n siirtämisestä edelleen eteenpäin vuoden 2021 puolelle.

Tilanne 31.12.2020:

Varsinais-Suomi on koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Joulun aikana Varsinais-Suomessa on todettu päivittäin noin 15–40 uutta koronavirustartuntaa. Koronan ilmaantuvuus kahden viikon ajalta on Varsinais-Suomessa laskenut ja on nyt 131 sataatuhatta ihmistä kohden (22.12. vastaava luku oli 182,4).

Kaikkiaan Varsinais-Suomessa on koko epidemian aikana todettu 3 264 koronavirustapausta.

Tartuntoja tulee edelleen perhe- ja lähipiiristä sekä työpaikoilta. Muutamissa hoivakodeissa Varsinais-Suomessa on todettu iso tartuntarypäs. Näihin hoivakoteihin on kohdistettu kaikkien asukkaiden seulontaa ja lisätty turvatoimia.

Vuodenvaihdetta ja muita talven juhlia pitäisi viettää vain oman ydinperheen kesken. Sukukokouksia tai kaverijuhlia ei tule järjestää eikä myöskään kiertää vierailuilla paikasta toiseen.

Tilanne 23.3.2021:

Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Koronatartuntojen määrä kasvaa edelleen.

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 250,8. Edellisellä seurantajaksolla ilmaantuvuusluku oli 226.

Viimeisen kahden viikon aikana Tyksin laboratoriot ovat tutkineet noin 10 500 näytettä viikossa. Positiivisten osuus testatuista on noussut 5,8 prosenttiin.

Kaikki suositukset ovat voimassa koko maakunnan alueella 5.4.2021 saakka.

Lisäksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt seuraavat päätökset:

  • Toimijat velvoitetaan varmistamaan yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. (Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 d). Voimassa 6.3. – 5.4.2021.
  • Aluehallintovirasto määrää asiakastiloja suljettavaksi kahden viikon ajaksi. Päätös koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käyttävät samanaikaisesti yli 50 asiakasta tai osallistujaa. (Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 g). Voimassa 22.3. – 4.4.2021.
  • Päätös rajoittaa peruskoulun oppilaitosten tilojen käyttöä ja sillä toimeenpannaan hallituksen 25.2.2021 tekemää linjausta, jonka mukaisesti perusopetuksen yläluokat siirretään tilapäiseen etäopetukseen. (Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58). Voimassa 8.3. – 28.3.2021. Päätöksen voimassaoloa jatketaan ja päätös on voimassa 29.3. – 5.4.2021.

Tilanne Pohjois-Savossa 14.6.2021

Alueellinen koordinaatioryhmä: Alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella epidemia on hiipumassa. Ilmaantuvuus viimeisten 14 vuorokauden aikana on ollut vain 1,6 per 100 000 asukasta. Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole koronapotilaita.
Voimassa olevat alueelliset suositukset 14.6.2021 alkaen

Alueella ei ole voimassa rajoituksia eikä muita suosituksia kuin perustason kasvomaskisuositus. Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

  • Joukkoliikenteessä
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Kasvomaskia on hyvä käyttää myös julkisissa sisätiloissa, jos lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Erilaisissa tapahtumissa tulee noudattaa tapahtumanjärjestäjän ohjeistusta myös maskin käytön osalta.

Tilanne Varsinais-Suomessa 22.6.2021:

Varsinais-Suomi on ollut koronaepidemian lievimmässä eli perusvaiheessa 16.6.2021 alkaen.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 17,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 18,6.

Positiivisten testien osuus kaikista testatuista on nyt 0,8 prosenttia. Viikko sitten positiivisten osuus oli 0,7 prosenttia.

Ensimmäisen kerran kuluvan vuoden aikana Tyksin sairaaloissa ei ole yhtäkään koronapotilasta.

Kansallinen etätyösuositus ei ole enää voimassa perustasolla. Tiistaina 22.6. kokoontunut alueellinen koronapandemiaryhmä ei tehnyt muita muutoksia rajoituksiin tai suosituksiin.